top of page
  • Poza scriitoruluiOana Stroe

Grupuri de suport pentru bolnavii de cancer mamar


Ai cancer. Ok. Te-ai impacat cu ideea.

Sau speri ca este asa.


Incerci sa afisezi fata de tine si fata de cei din jur mult curaj.


Am intalnit multe feluri de a face fata cu boala. In functie de psihicul si evolutia spirituala a pacientului.


Am intalnit oameni care se simt atat de coplesiti de frica si de cuvantul in sine "cancer„ incat asteapta resemnati sfarsitul.


Am intalnit oameni care lupta cu orice pret, care se tin cu dintii de viata si zambesc cat pot de des, incercand sa se bucure de clipele traite.


Dar am intalnit si oameni care par a fi curajosi, increzatori si plini de speranta. Ei afiseaza o falsa incredere deplina in faptul ca totul o sa fie bine. Si lasa prea putin loc fricii sa se manifeste.


E normal sa ai frici, este uman. Si mai ales este foarte important ca emotiile pe care le ai sa fie consumate pana la capat. Orice emotie ascunsa sub pres iti v-a da o senzatie aparenta si limitata de bine, pana cand ceva v-a veni si v-a destabiliza „constructia” din creierul tau care te-a facut sa negi frica si disperarea.


Varianta aceasta de bolnavi de cancer imi pare a fi cea mai vulnerabila. Aproape mai vulnerabila decat cei ce se lasa dusi de val si asteapta sa vada „ ce o vrea Dumnezeu”.


Pentru ca acesti oameni incearca sa traiasca intr-o vibratie mai inalta si cand sunt destabilizati cad „ din sfera lor inalta”, de sus. Iar caderea psihicului lor v-a fi dureroasa. Atat de durereoasa incat aceasta traire poate face mai mult rau bolii decat starea pasiva.

Acestia eu cred ca au cea mai mare nevoie de terapie de grup. Pentru a intelege ca nu e nici rau si nici o slabiciune sa iti fie frica de ceea ce v-a urma.


Pentru toate aceste tipuri de bolnavi, dar si pentru partenerii acestora, este foarte bine sa intre in legatura cu oameni ce ii pot real ajuta. Sunt grupuri de suport pentru bolnavii de cancer, sunt psihologi specializati pentru bolnavii de cancer sau oameni care au trecut prin experienta aceasta si pot da speranta.


Un astfel de grup de suport este cel de la Donna Center, tinut de catre dna. Elisabeta Stanciulescu, sociolog, profesor universitar si coach. Si pentru ca ceea ce face dna Elisabeta Stanciulescu este din inima si plin de daruire, iar Clinica Donna este extrem de apropiata de pacientii bolnavi de cancer, grupurile de suport sunt gratuite.


Nu ezitati sa faceti acest pas, mergeti si traiti si aceasta experienta.


http://www.donna-medicalcenter.ro/noutati/grup-suport-cancer-mamar.html

0 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page